ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ почала розслідування проти колишнього чеченського снайпера

Встановили, що підозрюваному пропонувалася грошова винагорода за вбивство українських військових

СБУ почала розслідування проти колишнього чеченського снайпера
СБУ

Служба безпеки України розпочала розслідування проти громадянина Росії, затриманого українськими правоохоронцями за підозрою у шпіонажі в Харкові.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Згідно з повідомленням, прикордонники затримали підозрюваного 21 травня на залізничній станції "Харків-Пасажирський", коли він намагався перетнути російсько-український кордон.

Під час додаткового контролю встановлено, що 39-річний громадянин Росії є снайпером і брав участь у військових діях на території Чеченської Республіки.

"Під час допиту слідчими СБУ затриманий розповів, що за завданням російської спецслужби вирушив у східні області України для участі в незаконних збройних формуваннях і перед від'їздом до України пройшов докладний інструктаж в Ростові-на-Дону", - підкреслює СБУ.

За інформацією відомства, за свою роботу затриманий мав отримати винагороду: за вбивство рядового українського військовослужбовця - $100 доларів, за офіцера - $1000 доларів, а після повернення - ще €2000.

Розслідування розпочато за ч.1 ст.114 Кримінального кодексу України (передача або збирання з метою передачі іноземній державі, організації або їх представникам відомостей, які є державною таємницею, якщо ці дії вчинені іноземцем або особою без громадянства, карається позбавленням волі від 8 до 15 років).

Росіянин перебуває під вартою, ведеться досудове розслідування.

Як повідомляло агентство, у квітні військовий патруль затримав перехожого, підозрюваного в шпигунстві, біля території університету Повітряних сил ім. Кожедуба в Харкові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram