ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Булатов вилетів на лікування за кордон. Кримінальну справу закрито

Активіст пройде курс реабілітації в одній з європейських клінік

Булатов вилетів на лікування за кордон. Кримінальну справу закрито
Фото: www.bbc.co.uk

Співзасновник Автомайдану Дмитро Булатов вилетів на лікування за кордон.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив народний депутат Петро Порошенко.

"Літак з Дмитром Булатовим щойно вилетів у напрямку Риги з метою проведення професійного лікування в одній з європейських клінік, а також для отримання захисту від переслідувань і проходження реабілітації після отриманих тортур", - написав Порошенко.

При цьому він висловив подяку держсекретарю США Джону Керрі, єврокомісару Штефану Фюле, міністру закордонних справ Німеччини Франку-Вальтеру Штейнмайєру, міністру закордонних справ Литви Лінасу Лінкявічусу, іншим міністрам країн ЄС та іншим міжнародним політикам.

При цьому раніше Петро Порошенко повідомив, що кримінальну справу проти активіста закрито.

"Я отримав постанову Шевченківського районного суду, яку винесено сьогодні. У постанові суду йдеться, що в задоволенні клопотання (щодо застосування до Булатова запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту - ред.) відмовлено. Справу закрито, Булатов вільний", - розповів Порошенко.

Нагадаємо, Дмитро Булатов зник 22 січня, і тиждень з ним не було зв'язку. 30 січня він знайшовся в одному з сіл Київської області побитий і виснажений зі слідами катувань. Наступного дня йому зробили операцію. Водночас, Німеччина та Литва заявили про готовність прийняти Булатова на лікування. Однак йому була обмежена можливість залишати Україну: МВС порушило проти Булатова кримінальну справу за статтею "організація масових заворушень", у зв'язку з чим його було оголошено в розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram