ГоловнаСуспільствоПодії

У Запоріжжі чиновники Пенсійного фонду вкрали у пенсіонерів півмільйона гривень

Порушено кримінальну справу.

У Запоріжжі чиновники Пенсійного фонду вкрали у пенсіонерів півмільйона гривень
Фото: podrobnosti.ua

У Запоріжжі пенсіонерам не доплатили півмільйона гривень.

Як повідомили в прес-службі прокуратури в Запорізькій області з посиланням на начальника відділу облпрокуратури Романа Мазурика, факт незаконної недоплати пенсіонерам понад 500 тис. грн було виявлено під час перевірки, що її провела прокуратура за фактом колективного звернення колишніх працівників одного з місцевих промислових підприємств.

"У прокуратуру області звернулися колишні працівники одного з великих промислових підприємств м. Запоріжжя. За результатами прокурорської перевірки було встановлено, що внаслідок незаконних дій керівництва Головного управління Пенсійного фонду України в області розмір виплати пенсії 84 працівникам було зменшено, а 40 - взагалі припинено. При цьому загальний розмір недоотриманих громадянами пенсій нині становить понад півмільйона гривень", - цитує прес-служба Р. Мазурика.

За даними прокуратури Запорізької області, на сьогодні прокуратурою порушено кримінальну справу за фактом перевищення повноважень посадовими особами Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області - за ч. 3 ст. 365 КК України - "Перевищення посадових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки".

Прокуратура Запорізької області 23 травня порушила кримінальну справу за цим фактом.

Триває слідство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram