ГоловнаСуспільствоЖиття

Малозабезпечені зможуть отримати допомогу на "Картку киянина"

Попов доручив профільним управлінням впоратися з цим масштабним завданням.

Малозабезпечені зможуть отримати допомогу на "Картку киянина"
Фото: mignews.com.ua

У майбутньому малозабезпечені кияни отримуватимуть адресну матеріальну допомогу на "Картку киянина".

Про це повідомила в програмі "Столиця" на ТРК "Київ" начальник ГУ праці та соціального захисту КМДА Тетяна Костюренко.

"Сьогодні "Картка киянина" "безгрошова", тобто не передбачає наявності коштів на ній. Але, враховуючи те, що місто з нинішнього року розпочало соціальні виплати, ми хочемо, щоб картки теж були з грошима. Тобто ця соціальна адресна допомога також буде надходити на картку", - зазначила Тетяна Костюренко.

Начальник не уточнила, з якого моменту планується переказ адресної матеріальної допомоги, що надається містом пенсіонерам, інвалідам, багатодітним сім'ям та іншим соціально незахищеним категоріям, на "Картку киянина". Очевидно, цей етап розвитку соціальної картки міська влада почне реалізовувати після того, як її отримають всі 600 тисяч киян, які мають пільги. Як зазначають у КМДА, керівник міста Олександр Попов доручив профільним управлінням впоратися з цим масштабним завданням вже до кінця цього року.

Нагадаємо, що проект "Картка киянина" вступив у практичну стадію реалізації з 10 травня. Першими "соціальну картку Попова" - як її називають у столиці - отримають соціальні працівники та багатодітні сім'ї. Видати картки цим категоріям місто планує вже до кінця травня. Потім картка поступово видаватиметься іншим категоріям пільговиків.

У межах реалізації програми з впровадження картки міська влада підписала Меморандум про співпрацю зі столичними виробниками ліків та мережею комунальних аптек "Фармація". Завдяки цьому власники соціальної картки зможуть купувати в мережі "Фармація" понад півсотні найбільш затребуваних ліків зі знижкою до 30%.

Адресну матеріальну допомогу місто надає в межах реалізації програми "Турбота. Назустріч киянам". У квітні, згідно з розпорядженням голови КМДА Олександра Попова, матеріальну допомогу отримають 17 категорій малозабезпечених киян - всього близько 370 тисяч людей. У травні місто збільшило базу соцдопомоги до 19 категорій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram