ГоловнаСуспільствоЖиття

У столиці почали видавати "картку киянина"

Наразі картки дають тільки деяким категоріям громадян.

У столиці почали видавати "картку киянина"
Фото: mignews.com.ua

10 травня "картки киянина" почали отримувати багатодітні сім'ї та соціальні працівники.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби КМДА.

"Процедуру реєстрації першої категорії громадян, а саме багатодітних сімей, які виховують трьох і більше неповнолітніх дітей, і соціальних працівників, розпочато 10 травня 2012 року", - сказано в повідомленні.

За словами заступника голови Київміськадміністрації Руслана Крамаренка, зараз інформаційно-телекомунікаційна система "Картка киянина" пройшла необхідне тестування, включно з банківською та транспортною програмами, також проведено навчання відповідних спеціалістів, які здійснюють оформлення та видачу пластикових карток, укладено та підписано договори між усіма учасниками проекту: КП "Головний інформаційно-обчислювальний центр", ТОВ "Уніта", ВАТ "КБ "Хрещатик", КП "Київський метрополітен" і КП "Фармація", які підтвердили свою готовність до початку реєстрації жителів Києва в цьому проекті.

Оформлення та видачу карток здійснюватиме Головне управління праці та соціального захисту населення та його районні відділи безкоштовно. "Для оформлення картки громадянинові необхідно мати при собі тільки паспорт і посвідчення, що дає право на пільгу", - зазначив Крамаренко. Про можливість отримання цієї картки киян відповідних категорій сповістять телефоном.

Нагадаємо, "картка киянина" дає право пільгового проїзду в метрополітені та надає знижку 25-30% на 52 найменування лікарських засобів вітчизняного виробництва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram