ГоловнаПолітика

Порошенко: "Розпад України, схоже, став національною ідеєю Росії"

П'ятий президент вважає, що точку неповернення до колоніального статусу ми пройдемо лише тоді, коли Україна вступить до Європейського Союзу та НАТО. 

Порошенко: "Розпад України, схоже, став національною ідеєю Росії"

Росія досі не змирилася з незалежністю України, а мрія про розпад нашої держави, схоже, вже став національною ідеєю. Таку думку п'ятий президент України Петро Порошенко висловив у колонці для LB.ua в межах спецпроєкту "Уроки Незалежності".

"Відтак маємо розуміти, що точку неповернення до колоніального статусу ми пройдемо лише тоді, коли Україна вступить до Європейського Союзу та НАТО, отримає дієві гарантії безпеки і територіальної цілісності", – зазначив він.

Порошенко переконаний, що нинішня влада не наближає Україну до євроантлантичної інтеграції. 

"Ми знову втрачаємо найдорогоцінніше – час, якого й так згаяли доста за попередні десятиліття. Ми знову збавили швидкість і часом рухаємося лише за інерцією. Але це все поправимо, якщо збережемо демократію і завбачливо зупинимо спроби збудувати в Україні авторитарний режим безконтрольної монобільшості", – висловився він. 

Порошенко додав, що тридцять років незалежності – це насамперед історія наших українських перемог. 

"Тих подій, завдяки яким ми стверджувалися як суверенна держава. “Ми воїни. Не ледарі. Не лежні. І наше діло – праведне й святе! Бо хто за що, а ми – за незалежність. Отож – нам так і важко через те”, – ці слова Ліни Костенко найбільш влучно передають відчуття, з яким ми зустрічаємо нинішній День Незалежності. Я певен, наші головні перемоги попереду, тому що ми здатні перемагати!" – написав він.

Більше текстів українських президентів читайте в спецпроєкті "Уроки Незалежності" на LB.ua. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram