ГоловнаПолітика

РНБО ввела санкції проти Курченка, Табачника, Януковича, Азарова і Поклонської

У списку є також російські політики. 

РНБО ввела санкції проти Курченка, Табачника, Януковича, Азарова і Поклонської
Фото: politnavigator.net

Рада нацбезпеки і оборони на засіданні 19 березня запровадила персональні санкції за двома списками. Перший список за поданням Кабміну складається з співробітників МВС, які зрадили присязі і зараз працюють в Росії чи на окупованих територіях.

Другий список – ексчиновники, колишні депутати та причетні до окупації Криму і Донбасу політики. Про це за результатами засідання повідомив секретар РНБО Олексій Данілов.

Персональні санкції ввели проти "міністра внутрішніх справ Криму" Сергія Абісова, експрем'єра Миколи Азарова, "голови Ради міністрів Криму" Сергія Аксьонова, ексрегіонала Олександра Бобкова, Валерія Грицая, депутата Держдуми Костянтина Затуліна, екскерівника СБУ в Криму Петра Зими тощо. 

Санкції отримали і ексзаступник голови фракції Партія регіонів у Раді Вадим Колесніченко, секретар "Єдиної Росії" в Криму Володимир Костянтинов, олігарх Сергій Курченко, ексголова полку "Беркут" Сергій Кусюк, ексміністр оборони Павло Лебедєв, глава терористичної "ЛНР" Леонід Пасічник, Олександр Піддубов, "прокурорка Криму" Наталя Поклонська, ексгенпрокурор Віктор Пшонка, колишній гендиректор "Укроборонпрому" та ексміністр оборони Дмитро Саламатін, ексміністр освіти і науки Дмитро Табачник, ексголова НБУ Ігор Соркін, Микола Ткаченко, Микола Фідорян, Микола Фіськов, Олександр Черпіцький, Ольга Чичелімова, експрезидент Віктор Янукович. 

"99% громадян вже є громадянами Російської Федерації", - прокоментував список Данілов. 

Він додав, що всі чинні укази, підписані Януковичем, перевірять на предмет національної безпеки. 

Нагадаємо, Служба безпеки України рекомендувала Раді національної безпеки та оборони ввести економічні санкції до низки колишніх високопосадовців та осіб, які сприяють зміцненню окупаційного режиму в Криму та на Донбасі. Ці посадовці сприяли спецслужбам РФ в окупації українських територій, координували злочинну діяльність силових структур, перешкоджали правам і свободам громадян, зокрема на "референдумі" в Криму. А деякі з посадовців були також причетні до фінансування тероризму, проросійських акцій протесту та антиукраїнської пропаганди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram