ГоловнаПолітика

"Європейська солідарність" заявила про блокування "Приватбанком" коштів на ведення виборчої кампанії

Відповідні матеріали передали міжнародним організаціям та спостерігачам.

"Європейська солідарність" заявила про блокування "Приватбанком" коштів на ведення виборчої кампанії
Фото: eurosolidarity.org

Політична партія "Європейська солідарність" повідомила про блокування "ПриватБанком" коштів, виділених на ведення виборчої кампанії. Про це йдеться в заяві "ЄС".

"5 жовтня з центрального рахунку «Європейської Солідарності» було здійснено перерахунок коштів на рахунки регіональних партійних структур. Але без жодних підстав вони були заблоковані працівниками "ПриватБанку". Таким чином, незаконно втручаючись у виборчий процес, влада руками підконтрольного їй "ПриватБанку" повністю заблокувала фінансування виборчої кампанії нашої партії в регіонах, зокрема, оплату реклами на телебаченні", - говорять в "ЄС".

В партії запевнили, що чітко виконують вимоги законодавства щодо фінансування політичних партій і використовують кошти, які пройшли перевірку в НАЗК і були отримані в якості компенсації після парламентських виборів 2019 року.

"Розцінюємо грубе втручання "ПриватБанку" у виборчий процес як виконання злочинної вказівки Банкової у боротьбі з опозицією. ...Ми вимагаємо від правоохоронних органів та керівництва Національного банку України зупинити цей злочин і провести розслідування щодо свідомого перешкоджання працівниками ПрибатБанку ведення виборчого процесу в Україні. Відповідні матеріали щодо грубого порушення владою України виборчого законодавства ми надаємо міжнародним організаціям та спостерігачам, які працюють в Україні", - говориться в заяві "Євросолідарності".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram