ГоловнаПолітика

Печерський суд наказав занести до ЄРДР заяву про можливе втручання Байдена в роботу Шокіна

Рішення ухвалив суддя Вовк.

Печерський суд наказав занести до ЄРДР заяву про можливе втручання Байдена в роботу Шокіна
Фото: topru.org

Печерський районний суд Києва зобов'язав Офіс генерального прокурора занести до єдиного реєстру досудових розслідувань інформацію про можливе втручання колишнього віцепрезидента США Джо Байдена у діяльність колишнього генпрокурора України Віктора Шокіна.

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на оприлюднену в судовому реєстрі постанову судді Сергія Вовка.

Суддя задовольнив скаргу адвоката Шокіна Олександра Телешецького та зобов'язав "компетентну особу" занести в реєстр досудових розслідувань "дані про втручання в діяльність колишнього генерального прокурора України ОСОБА_1 - саме громадянина Сполучених Штатів Америки ОСОБА_5, колишнього віцепрезидента США".

Постанова оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, що на початку 2020 року Шокін написав заяву в Держбюро розслідувань на колишнього віцепрезидента США Джо Байдена.

Суть злочину, на думку Шокіна, полягає у втручанні в діяльність працівника правоохоронного органу (ч. 2 ст. 343 Кримінального кодексу). Шокін зазначає, що погодився залишити посаду генпрокурора України внаслідок тиску Байдена.

Шокін подав у відставку у середині лютого 2016 року на прохання президента Петра Порошенка. Однак голосування щодо відставки Шокіна у Верховній Раді відбулося лише через півтора місяця - 29 березня 2016 року. 3 квітня 2016 року президент своїм указом звільнив Шокіна.

На початку 2018 року колишній віцепрезидент США Джо Байден розповів, що відставка Шокіна відбулася під його тиском.

Через рік команда Трампа почала використовувати це зізнання, щоб не допустити участі Байдена, одного з найбільш рейтингових кандидатів від Демократичної партії, у виборах президента США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram