ГоловнаПолітика

Через рік цінності президента і його команди залишилися незмінними, - Холодов

За словами Холодова, єдиний критерій, за яким Зеленський оцінює роботу команди, - це її результативність.

Через рік цінності президента і його команди залишилися незмінними, - Холодов
Фото: rbc.ua

Через рік цінності президента і його команди не змінилися. Володимир Зеленський, як і раніше, прямо говорить з депутатами, виправляє кадрові помилки і будує інститути влади за новими стандартами. Про це написав народний депутат, заступник голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Андрій Холодов на своїй сторінці в Facebook, підбиваючи підсумки першого року роботи Володимира Зеленського на посаді президента, пише "РБК-Україна".

"Я знаю Володимира Зеленського особисто кілька років. І я бачу, що його цінності залишилися незмінними. Те, у що він вірить, що говорить і що робить - збігається. Кілька разів президент дзвонив мені і ставив питання щодо моєї публічної позиції з тих чи інших законопроєктів. Мета в нас одна, а розбіжності були засновані на тому, що ми по-різному бачимо шляхи її досягнення. Я можу з ним погоджуватися, можу не погоджуватися - але це завжди пряма розмова. Для мене це цінне", - написав Холодов.

Також Холодов зазначив, що єдиний критерій, за яким Зеленський оцінює роботу команди, - це її результативність.

"Критерій один - результат. Є результат - молодець, працюй далі. Ні - не займай місця. Якщо справедливим є твердження про те, що риба гниє з голови - я сподіваюся, буде дієвим і зворотний принцип: якщо голова нормальна, то і все інше повинно поступово очиститися", - написав Холодов.

Нардеп вважає, що "Зеленський - чесний боєць, і 90% депутатів у Раді також працюють з повною віддачею, слідують передвиборній програмі та сповідують задекларовані цінності".

Також, на його думку, Зеленський усуває допущені кадрові помилки.

"У якихось галузях потрібні закони прийнято і нові команди сформовано - тому є більш успішні міністерства (на кшталт Мінцифри) або напрями. А є ті, де кадрова криза, куди людей з сучасним мисленням ще не підібрали. Ну і найнеприємніше - це люди , які не виправдовують очікувань. Вони потрапляють у вертикаль Кабміну і не можуть втриматися від спокус влади і великих грошей, які там курсують. Такі міняються буквально на очах, починають відмовлятися від задекларованих цінностей і займатися якимось каламутними справами. Я бачив, що декілька разів президент потрапляв у пастку довіри - тому що взагалі нікому не довіряти не вийде, а ті, кому довіряєш, можуть виявитися не надійними", - додав Холодов.

У березні партія "Слуга народу" планувала підбити підсумки першого півріччя роботи Ради, але в зв'язку з пандемією коронавірусу довелося переглянути стратегію і пріоритети, зазначає нардеп.

"Україна потрапила в ідеальний шторм. На порядку денному одночасно: мир і війна, звільнення заручників; іноземні посольства, олігархи і їхні спроби впливати на цілі державні інститути, галузі та регіони; спроба використовувати Україну як розмінну монету в розкладі щодо імпічменту Трампа та підготовка до другого раунду цієї історії восени; пік виплат за зовнішніми боргами і кредитами, яких понабирали попередні президенти; провокації і трагедії з лісовими пожежами, і, звісно ж, коронавірус, карантин, світовий локдаун і подальша глобальна економічна криза непрогнозованого масштабу. Завдання ускладнилися, пріоритети змінилися, невизначеність наростає - як епідеміологічна, так і в економіці. І єдине, що ми всі вже точно зрозуміли, - у складній ситуації Україна може покладатися тільки на себе. Так було в 2014 році , так є в 2020-му. Напевно, пандемія і карантин повинні були нагадати багатьом нашим співгромадянам саме про це. І якщо вже ми називаємо те, що відбувається в Україні, штормом - саме час згадати, що всі ми в одному човні", - резюмував Холодов.

Нагадаємо, раніше нардеп Андрій Холодов звинуватив керівництво Одеської митниці і ГТС у "кришуванні" мінімізаторів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram