ГоловнаПолітика

Депутатам почали видавати планшети для законопроєктів

Документообіг у парламенті цього року перейде в електронний формат.

Фото: Анна Стешенко

Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому законопроєкт №2492 про поліпшення електронної форми законодавчого процесу.

За нього проголосував 251 народний депутат.

У прийнятому законі вводиться термін "письмова форма документа", який може бути і паперовим, і електронним.

Також вводиться обов'язок апарату Верховної Ради вести базу даних нормативно-правової інформації "Законодавство України" з еталонними електронними текстами оригіналів прийнятих актів. Документ до бази повинен бути вільним і безкоштовним.

Депутати підтвердили, що вже з початку нової сесії законопроєктів і поправок до них не друкуватимуть. Для роботи з електронними документами членам парламенту видадуть спеціальні планшети.

Фото: Рада ТВ

"Жодних стосів паперу, які тиражуються сьогодні для депутатів, а потім йдуть у смітник, з 4 лютого не буде. Той депутат, якому знадобиться роздруківка конкретного законопроєкту, отримає її на свою вимогу. А вже з початку четвертої сесії, тобто з вересня, електронна форма документообігу стане основною, крім деяких винятків", - сказав доповідач законопроєкту Павло Фролов.

Законопроєкти і поправки до них також будуть вносити в електронному форматі із цифровим підписом депутата.

Нагадаємо, що в жовтні Верховна Рада прийняла закон про введення електронного документообігу для законодавчого процесу. Новий законопроєкт змінює ухвалені тоді формулювання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram