ГоловнаПолітика

Податкова перевірка показала відсутність порушень під час продажу "Кузні на Рибальському", - адвокат

"Усі податки сплачено".

Податкова перевірка показала відсутність порушень під час продажу "Кузні на Рибальському", - адвокат
Фото: eurosolidarity.org

Документальна перевірка Державною податковою службою України продажу акцій ПАТ "Завод "Кузня на Рибальському" показала, що угода "здійснюється відповідно до закону і всі належні податки сплачено". Про це у своєму блозі на "Українській правді" заявив адвокат Петра Порошенка Ігор Головань.

"З травня очолюване ймовірним персонажем "Трубу прорвало" ДБР "розслідує" портновський наклеп про нібито ухилення від сплати податків і подальшу легалізацію (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом під час продажу ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському". Портнов у своїй наклепницькій заяві не навів жодних фактів. Яких податків не сплачено? Скільки не сплачено в гривнях? Що це за злочин, що від нього нібито отримані доходи, які нібито відмивалися? Відповідей на ці питання ДБР не має, оскільки провадження порушено за відсутності події злочину", - зазначає Головань.

"Усі ці місяці слідчі ДБР податками навіть не цікавилися, були зайняті виключно незаконним збором і незаконним поширенням конфіденційної інформації, що становить комерційну та банківську таємницю", - додав також адвокат.

За його словами, кримінальне провадження слід закрити.

У листопаді 2018 року компанія бізнесмена Сергія Тігіпка викупила частки Порошенка за $235,8 млн і Ігоря Кононенка за $64,2 млн у заводі. Пакет п'ятого президента включав 73,9% акцій, колишнього депутата - 20,1%.

У травні АМКУ оштрафував компанію Тігіпка на 136 тис. грн за порушення під час придбання заводу.

На території "Кузні" планують побудувати житловий масив і великий торгово-офісний центр. Для цього Тігіпко залучив $600 млн інвестицій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram