ГоловнаПолітика

Україна й Азербайджан підтримали одне одного в питаннях Карабаху і Криму

Зеленський і Алієв заявили про незмінність позицій.

Україна й Азербайджан підтримали одне одного в питаннях Карабаху і Криму
Фото: president.az

Президент України Володимир Зеленський і президент Азербайджану Ільхам Алієв на переговорах у Баку підтвердили незмінність офіційної позиції двох країн щодо Нагірного Карабаху і Криму.

Про це йдеться на сайті президента України.

"Важлива тема сьогоднішньої розмови - це забезпечення регіональної та національної безпеки. Перш за все, йдеться про війну на сході України і Нагірно-Карабахський конфлікт. Ми незмінно підтримуємо одне одного в питаннях відновлення суверенітету і територіальної цілісності наших держав у рамках міжнародно визнаних кордонів. Ми продовжимо спільну роботу в цьому напрямку як у двосторонньому форматі, так і в рамках міжнародних організацій", - заявив Зеленський на брифінгу в Баку.

Місцеві ЗМІ окремо наголосили, що президент України почав свою промову з привітання азербайджанською мовою.

Нагадаємо, що Азербайджан багаторазово і на найвищому рівні висловлював підтримку територіальній цілісності України з урахуванням Криму.

Україна тим часом постійно нагадує, що безумовно підтримує суверенітет і територіальну цілісність Азербайджанської Республіки в її міжнародно визнаних кордонах і не збирається визнавати Нагірно-Карабахську республіку, проголошену у вересні 1991 року. У грудні того самого року відбувся референдум про незалежність. Світова спільнота не визнала результатів референдуму і проголошення Нагірного Карабаху окремою державою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram