ГоловнаПолітика

ДБР готує Порошенкові підозру за призначення Семочка

Труба сподівається зібрати матеріали до звільнення.

ДБР готує Порошенкові підозру за призначення Семочка
Фото: eurosolidarity.org

Державне бюро розслідувань готує колишньому президенту Петрові Порошенку ще один проєкт підозри. Він стосується призначення першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка.

Про це Труба сказав у четвер на зустрічі з журналістами, передає кореспондент LB.ua.

"Ми практично на етапі завершення проєкту підозри щодо незаконного призначення експрезидентом Семочка. Зараз відбуваються виїмки і допити. Якщо виїмки будуть завершені до моменту мого звільнення, тоді будемо передавати в прокуратуру", - сказав Труба.

У той самий час він визнав високою ймовірність того, що справи ДБР проти Порошенка будуть зупинені після його звільнення. "Це підтвердиться тим, якщо в.о. буде призначена людина з Генпрокуратури", - сказав Труба.

Нагадаємо, що в липні 2018 року Сергія Семочка, який займав посаду начальника київської СБУ, Порошенко призначив першим заступником голови Служби зовнішньої розвідки.

На початку жовтня 2018 року вийшло журналістське розслідування Bihus.info з приводу Семочка. У ньому йшлося про те, що у 2015-2017 роках, під час війни, сім'я Семочка, не маючи великих легальних доходів, придбала три особняки в одному з найдорожчих дачних поселень - селі Козин під Києвом - вартістю кілька мільйонів доларів.

Також у розслідуванні йшлося, що сім'я українського розвідника і контррозвідника Семочка є в базах даних платників податків Російської Федерації.

Згодом контррозвідка СБУ підтвердила наявність російського громадянства у дружини Семочка.

У квітні 2019 року Порошенко звільнив Семочка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram