ГоловнаПолітика

Тейлор похвалив Зеленського за досягнення і нагадав, що війну на Донбасі почала Росія, а не Порошенко

Тимчасовий повірений у справах США запевнив у подальшій підтримці України.

Тейлор похвалив Зеленського за досягнення і нагадав, що війну на Донбасі почала Росія, а не Порошенко
Уильям Тейлор
Фото: US-Ukraine Business Council

Тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор вітає останні досягнення президента України Володимира Зеленського.

Про це йдеться в заяві Тейлора, яку опублікувала пресслужба американського посольства у фейсбуці.

"Я вітаю президента Зеленського і його зовнішньополітичну команду за останні досягнення. Успішне повернення додому моряків та інших політичних в'язнів; розведення сил у Станиці Луганській, Золотому і Петрівському; повернення українських кораблів, які були незаконно захоплені Росією, - є конкретними досягненнями на шляху до миру, і всі українці мають підстави цим пишатися", - заявив він.

Тейлор відзначив, що також вітає повідомлення про майбутній саміт у "нормандському форматі" і сподівається на подальше просування в досягненні миру на Донбасі.

"Звичайно, завжди є ті, хто хоче розділити Україну, особливо Росія. Ми не повинні слухати російську дезінформацію. У деяких повідомленнях місцевих ЗМІ є заяви, нібито члени команди президента співчувають Росії або вважають, що конфлікт розпочав колишній президент Петро Порошенко. Але за конфлікт однозначно відповідає Росія", - підкреслив тимчасовий повірений у справах США в Україні.

Тейлор наголосив, що США твердо стоять на боці України в її боротьбі проти російської агресії і в прагненні до миру.

Нагадаємо, раніше було оприлюднено свідчення Тейлора в Конгресі США, в яких він заявив, що помічник Зеленського Володимир Єрмак під час зустрічі з ним і колишнім спецпредставником Держдепу Куртом Волкером нібито прямо звинувачував Порошенка у війні на Донбасі.

Після цього Єрмак заявив, що ніколи не називав Порошенка винуватим у початку війни на Донбасі, а обговорював з Тейлором і Волкером можливу причетність п'ятого президента України до корупційних скандалів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram