ГоловнаПолітика

Пристайко допустив відновлення залізничного сполучення з окупованим Донбасом

Сполучення зупинили в 2014 році через бойові дії.

Пристайко допустив відновлення залізничного сполучення з окупованим Донбасом
Вадим Пристайко
Фото: Укринформ

Глава МЗС України Вадим Пристайко заявив про можливе відновлення залізничного сполучення з окупованим Донбасом. Про це він розповів у програмі "Свобода слова" Савіка Шустера під час обговорення відновлення мосту в Станиці Луганській.

Пристайко, зокрема, запевнив, що через місяць-півтора по мосту їздитимуть автомобілі. Пізніше з'являться інші мости і нові перехідні пункти.

"Можливо, з'явиться залізничне сполучення, щоб люди могли комфортно переїжджати з одного боку лінії розмежування на іншу", - додав міністр закордонних справ.

Зараз частина залізниць, з якими сполучення зупинили в 2014 році через бойові дії, контролюються терористами ОРДЛО.

Раніше повідомлялося, що Україна відновить пасажирські перевезення до адмінкордону з Кримом.

Нагадаємо, міст через річку Сіверський Донець біля Станиці Луганської - єдиний пункт пропуску в Луганській області, який веде на окуповану Росією територію. Рух транспорту по мосту, який був підірваний на початку 2015 року, зараз неможливий. Піший перехід організовано по тимчасових дерев'яних сходах і настилах.

Влітку 2019 року міст у Станиці Луганській почали ремонтувати. Було демонтовано фортифікаційні споруди і почалося розмінування.

Міст у Станиці Луганській планують відкрити після ремонту до 15 листопада 2019 року. 5 жовтня відкрили тимчасову обхідну переправу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram