ГоловнаПолітика

Фігуранти списку обміну полоненими вже звільнені й помилувані указами Зеленського, - адвокат Рибін

За даними адвоката, всі кандидати на обмін зібрані в Київській області і чекають обміну.

Фігуранти списку обміну полоненими вже звільнені й помилувані указами Зеленського, - адвокат Рибін
Фото: Сергей Нужненко

Адвокат затриманих в Україні росіян і сепаратистів Валентин Рибін заявляє, що Служба безпеки України не доставила росіянина Руслана Гаджієва зі списку на обмін в пункт збору. Про це Рибін заявив в своєму відеозверненні в фейсбуці.

Рибін повідомив, що українська сторона практично виконала всі домовленості, і в пункті збору перебувають всі особи, які будуть обміняні, крім 1 людини.

"Станом на 16.45 6 вересня 2019 року в одному із слідчих ізоляторів України залишається людина, громадянин РФ, прізвище якої я поки не називаю, якого СБУ чомусь не доставила в пункт збору", - заявив адвокат.

Рибін закликав невідкладно виправити цю ситуацію для проведення обміну.

Пізніше адвокат повідомив, що ім'я росіянина - Руслан Гаджієв, і він засуджений в Україні до 15 років позбавлення волі. За його словами, Україна в останній момент виключила Гаджієва зі списку на обмін.

Адвокат зазначив, що всі інші фігуранти списку вже звільнені і помилувані указами президента, вони зібрані в пункті збору в Київській області і чекають обміну.

Нагадаємо, напередодні апеляційний суд України звільнив з-під варти бойовика "ДНР" Володимира Цемаха, після чого президент Росії Володимир Путін зробив заяву про масштабний і повноцінний обмін полоненими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram