ГоловнаПолітика

Запрошення РФ на зустріч G7 в наступному році дає їй шанс змінити деструктив у своїй поведінці, - Зеркаль

"Проблеми з росіянами є не тільки в нас".

Запрошення РФ на зустріч G7 в наступному році дає їй шанс змінити деструктив у своїй поведінці, - Зеркаль
Фото: пресс-служба президента

Запрошення Росії на зустріч G7 в наступному році може бути шансом для зміни її деструктивних тенденцій у поведінці. Так думає заступниця міністра закордонних справ Олена Зеркаль, передає "Інтерфакс-Україна".

"Проблеми з росіянами є не тільки в нас, є ще й інші регіони, в яких Росія відіграє також певну роль. Те, що зараз ідеться про можливість запрошення РФ на зустріч G7 дає росіянам додатковий стимул змінити певні деструктивні тенденції в поведінці", - сказала Зеркаль в інтерв'ю агентству.

За її словами, запрошення РФ на зустріч G7 стало реакцією на її запит.

"Це тільки перший крок - можливе запрошення. Вам пропонують зробити щось, ви робите якісь кроки назустріч. Але якщо не робите, то і запрошення немає", - додала дипломатка.

Нагадаємо, найближчий саміт "великої сімки" пройде 24-26 серпня у французькому Біарріце. Напередодні Трамп висловив упевненість у необхідності розширити формат G7 до G8, поновивши в ньому членство Росії. Уряд Німеччини висловив незгоду з цим.

На пресконференції з президентом РФ Володимиром Путіним президент Франції Еммануель Макрон заявив, що питання повернення до формату "Великої вісімки" і нормалізації відносин між Росією і Євросоюзом залежить від урегулювання української кризи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram