ГоловнаПолітика

Макрон погодився з необхідністю зустрічі лідерів Нормандської четвірки

Президент Франції пообіцяв узгодити цю ініціативу з Путіним і Меркель.

Макрон погодився з необхідністю зустрічі лідерів Нормандської четвірки
Фото: EPA/UPG

Президент Франції Еммануель Макрон погодився з необхідністю провести саміт лідерів "нормандської четвірки" (Україна, Франція, Німеччина, Росія).

Про це повідомила пресслужба президента України Володимира Зеленського, який у середу провів з Макроном телефонну розмову.

Зеленський розповів Макрону про загибель чотирьох українських військових біля Павлополя і про свою розмову з президентом Росії Володимиром Путіним.

"Президент України закликав лідерів країн Нормандської четвірки терміново зібратися для збереження мирного процесу, узгодження наступних кроків, спрямованих на остаточне вирішення конфлікту. Еммануель Макрон висловив повну підтримку ініціатив України, погодився з необхідністю проведення зустрічі на найвищому рівні найближчим часом, якій має передувати зустріч офіційних представників усіх чотирьох сторін", - йдеться в повідомленні.

Макрон сказав, що має намір зв'язатися з Путіним і Ангелою Меркель, щоб узгодити цю ініціативу.

Нагадаємо, вранці 6 серпня російські бойовики відкрили вогонь з ручного протитанкового гранатомета по військових 36-ї бригади морської піхоти, які облаштовували позиції взводного-опорного пункту.

У результаті обстрілу загинули чотири людини.

Президент Володимир Зеленський назвав цю подію завершенням "хлібного" перемир'я, оголошеного з 21 липня, наступного ранку зв'язався з президентом Росії. Той заявив, що для деескалації конфлікту потрібен особливий статус для "ДНР" і "ЛНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram