ГоловнаПолітика

На виборах у парламент лідирують "Слуга народу", "Опозиційна платформа" і "Голос"

Прохідний бар'єр долають п'ять партій.

На виборах у парламент лідирують "Слуга народу", "Опозиційна платформа" і "Голос"
Фото: Ірена Скуратовська

Політична партія "Слуга народу" залишається лідером електоральних уподобань українців. За неї готові проголосувати 47,1% виборців серед тих, хто має намір узяти участь у виборах і визначився із симпатіями.

Про це свідчить соціологічне опитування групи "Рейтинг", яке проводили 8-12 червня 2019 року. Було опитано 2000 осіб. Помилка репрезентативності дослідження, яке проводилося методом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face), - не більше як 2,2%.

Опитування показало, що долають прохідний бар'єр ще чотири партії: "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука (11,1%), "Голос" Святослава Вакарчука (8,1%), "Батьківщина" Юлії Тимошенко (7,3%) і "Європейська солідарність" Петра Порошенка (5,0%).

Меншим від прохідного бар'єру є рейтинг у "Сили й честі" Ігоря Смешка (4,1%), "Громадянської позиції" (2,2%), "Свободи" (2,1%) і Радикальної партії Олега Ляшка (2,1%) .

Решта партій набирають менше від 2%. 

Нагадаємо, що попереднього тижня "Голос" був на п'ятому місці за рейтингом, а "Солідарність" - на третьому. Позиції інших партій, які проходять 5-відсотковий бар'єр, не змінилися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram