ГоловнаПолітика

"Народний фронт" вимагає від Зеленського негайно запропонувати кандидатуру прем'єра і міністрів

"Народний фронт" вимагає від Зеленського негайно запропонувати кандидатуру прем'єра і міністрів
Фото: Укринформ

Партія "Народний фронт" вимагає від президента Володимира Зеленського негайно внести на розгляд парламенту кандидатуру прем'єр-міністра і пропозиції щодо членів Кабміну. Про це сьогодні під час позачергового засідання парламенту заявив керівник фракції НФ Максим Бурбак.

"Виходячи з державних інтересів, необхідності забезпечення функціонування життєдіяльності країни вимагаємо від президента Володимира Зеленського невідкладно внести на розгляд парламенту кандидатуру на посаду прем'єр-міністра України і пропозиції щодо членів уряду. Будь-яке зволікання в призначенні уряду в країні, перед якою стоять глобальні виклики національній безпеці, недопустимі", - підкреслив Бурбак.

"Ми вимагаємо внесення в парламент кандидатур на посади, призначення на які належать до конституційних повноважень Президента. Ми здивовані, чому цього не відбувається прямо зараз", - наголосив депутат.

Він також зазначив, що парламент готовий розглядати і приймати закони, про які говорив Президент.

"Крім того, ми запитуємо: де першочергові закони, про які говорив пан Зеленський? Парламент готовий їх розглядати і приймати. Де закон про скасування депутатської недоторканності? Де обіцяні проекти законів про імпічмент Президента, про відкликання народного депутата. Чому ми не розглядаємо пакет економічних законів щодо детінізації економіки, свободи конкуренції, довгострокового дешевого кредитування, формування прозорого ринку землі? Відповідь очевидна: замість того, щоб працювати в інтересах громадян, Володимир Зеленський, цинічно розтоптав Конституцію і закони, почав боротьбу за монополізацію влади в країні", - резюмував Максим Бурбак.

Нагадаємо, після консультацій з президентом, спікер парламенту Андрій Парубій скликав сьогодні позачергове засідання парламенту, однак депутати не підтримали включення до порядку денного законопроектів, запропонованих Зеленським. Президент пропонував, зокрема, знизити прохідний бар'єр для партій на дострокових виборах з 5 до 3 голосів виборців, а також проводити вибори за відкритими списками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram