ГоловнаПолітика

СБУ вирішила видворити з країни росіянку, яка писала з Києва для "Украина.ру"

Дівчину звинуватили в роботі на російську пропаганду.

СБУ вирішила видворити з країни росіянку, яка писала з Києва для "Украина.ру"
Фото: facebook.com / Рита Бондарь

СБУ вирішила видворити з країни 19-річну росіянку Маргариту Бондар, яка писала статті для російського сайту "Украина.ру", який входить у медіагрупу "Россия Сегодня".

Про це йдеться на сайті СБУ.

21 березня Бондар написала у фейсбуці, що у її квартиру ломляться невідомі чоловіки, які представилися працівниками Державної міграційної служби. Потім цей пост був видалений, а 26 березня Бондар написала нове повідомлення, де повідомила, що СБУ погрожує їй депортацією за роботу на "Украину.ру".

"Вона публікувала недостовірні і провокаційні матеріали про порушення прав національних меншин представниками вітчизняних націоналістичних організацій і нібито бездіяльність української правоохоронної системи", - йдеться на сайті СБУ.

Фахівці Міністерства культури прийшли до висновку, що зміст публікацій Бондар "сприяє інспірації міжнаціональної та міжетнічної ворожнечі, дестабілізації суспільно-політичної ситуації".

У зв'язку з цим прийнято рішення депортувати Бондар за межі України з трирічною забороною на в'їзд.

Дівчина раніше заявила, що боїться депортації і порвала російський паспорт. При цьому вона має ще й молдовське громадянство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram