ГоловнаПолітика

Порошенко подасть до суду на "1+1" за поширення фейків (оновлено)

На "1+1" заявили, що поширені ними факти про Порошенка підкріплені доказами.

Порошенко подасть до суду на "1+1" за поширення фейків (оновлено)
Фото: пресс-служба президента

Президент України Петро Порошенко подасть до суду на телеканал "1+1" за поширення дезінформації та фейків, що ганьблять честь і гідність глави держави. Про це повідомили в виборчому штабі президета.

"Порошенко вирішив подати в суд на канал "1+1" за систематичну брехню в особливо великих розмірах, за поширення гігантських масштабів дезінформації", - сказано в повідомленні.

Щодо строків подання позову не повідомляється.

Український телеканал "1+1" у програмі "Українські сенсації" опублікував низку матеріалів, які повідомляють про правопорушення і злочини, нібито скоєні Порошенком.

Оновлення. В "1+1 медіа" прокоментували намір президента Петра Порошенка подати в суд на телеканал.

"Група 1+1 медіа заявляє, що кожен факт, який був приведений в журналістському розслідуванні, підкріплений доказовою базою і свідками. В останній тиждень першого раунду президентських виборів така гучна заява більше схожа на елемент передвиборної промо-кампанії, ніж на реальне спростування в суді наче неправдивої інформації, озвученої в ефірі 1+1", - йдеться в заяві.

На думку медіа-групи, заява голови фракції БПП у Верховній Раді Артура Герасимова про позов Порошенка "не має конкретики і фактажу, з безпідставними звинуваченнями на адресу 1+1". А її поширення "свідчить про тиск на незалежні засоби масової інформації та свободу слова і неприпустимі з боку чинного президента".

Також в "1+1" відзначили, що телеканал намагався отримати коментар в Адміністрації Президента "щодо наведених фактів, втім, відповідь на численні звернення не була надана" і додали, що досі чекають відповіді на свої питання.

Нагадаємо, раніше Порошенко виграв суд у корпорації "Бі-Бі-Сі", що розповсюдила інформацію про сплату 400 тис. доларів за аудієнцію з президентом США Дональдом Трампом. Високий суд Лондона визнав цю інформацію наклепом, що завдала шкоди репутації Порошенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram