ГоловнаПолітика

З Італії екстрадували підозрюваного в гучному вбивстві у Львові

Убитий вважався членом бригади "Вови Морди".

Фото: npu.gov.ua

Італія видала Україні 45-річного чоловіка, якого підозрюють в убивстві Мар'яна Родича на вулиці Генерала Грекова у Львові. Про це йдеться на сайті Національної поліції.

Убивство сталося у вересні 2015 року. До одного з будинків у Львові на автомобілі BMW під'їхали люди у камуфляжній формі і впритул розстріляли 50-річного чоловіка. Від отриманих поранень він загинув на місці.

Фото: Віталій Мірошниченко

Підозрюваний у вбивстві втік за кордон і був оголошений у розшук. Поліція встановила, що це член місцевого організованого злочинного угруповання, раніше судимий за розбійні напади.

Наприкінці 2016 року його оголосили в міжнародний розшук і згодом затримали біля Неаполя.

Екстрадиція підозрюваного в убивстві відбулася в лютому 2019 року. Йому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу - умисне вбивство. Галицький районний суд Львова обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Фото: npu.gov.ua

Нагадаємо, убитий Мар'ян Родич вважався членом бригади кримінального авторитета Вови Морди. Дружина вбитого говорила журналістам Zaxid.net, що вважає замовником злочину саме Вову Морду.

Вова Морда - прізвисько львівського підприємця Володимира Дідуха. У 2014 році він розповів, що фінансував партію "Свобода", і зажадав повернути 48 мільйонів доларів. У серпні 2012 року на Дідуха було скоєно замах. Його автомобіль обстріляли, водій загинув, а сам Дідух потрапив у реанімацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram