ГоловнаПолітика

Україна закликала Македонію ввести санкції проти Росії

Іванна Климпуш-Цинцадзе провела зустріч з прем'єр-міністром Македонії Зораном Заєвим.

Україна закликала Македонію ввести санкції проти Росії
Встреча Иванна Климпуш-Цинцадзе с премьер-министром Македонии Зораном Заевым.
Фото: kmu.gov.ua

Віце-прем'єр-міністр з питань євроінтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе закликала Македонію ввести санкції проти Росії.

Про це вона заявила під час зустрічі з прем'єр-міністром Македонії Зораном Заєвим під час робочого візиту в Хорватію, інформує прес-служба Кабміну.

"Росія не демонструє прогресу у виконанні резолюцій ПАРЄ щодо російської військової агресії проти України. Недавні провокаційні дії Росії в Азовському морі, фальшиві вибори на Донбасі 11 листопада, жодного прогресу в звільненні українських політичних в'язнів - цей список можна продовжувати", - зазначила віце-прем'єр-міністр.

Вона закликала Республіку Македонію, як дружню країну і кандидата на членство в ЄС, запровадити санкції проти Росії та приєднатися до європейської політики в цьому напрямку.

Під час зустрічі посадовці обговорили спільні виклики та стратегічні цілі у протидії втручанню Росії і напрацювання на шляху до вступу в ЄС і НАТО. Своєю чергою Заєв зазначив, що членство Македонії в НАТО означає внутрішній мир і стабільність в країні. Він висловив сподівання, що і Україна в майбутньому буде членом Альянсу.

Раніше повідомлялося, що Польща виступає за розширення санкцій проти Росії через її агресивні дії щодо України в Азовському морі і готова просувати цю ідею в Європейському Союзі.

Посилення санкцій щодо Росії у зв'язку із затриманням українських кораблів у Керченській протоці підтримала Британія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram