ГоловнаПолітика

Суд оголосив вирок у справі екс-заступника прокурора Вінницької області

Олександру Попеску та двом його спільникам призначено штраф у розмірі 25,5 тисячі гривень.

Суд оголосив вирок у справі екс-заступника прокурора Вінницької області
Александр Попеско

Вінницький міський суд оголосив вирок у справі за обвинуваченням екс-заступника прокурора Вінницької області Олександра Попеска, адвоката і посередника.

"04.12.2018 року вироком Вінницького міського суду Вінницької області затверджено угоду про визнання винуватості між прокурором та обвинуваченими та засуджено за зловживання впливом за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України (зловживання впливом, - ред.) колишнього заступника прокурора Вінницької області, адвоката і посередника", - повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Вони визнані винними і кожному призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі максимальної суми, передбаченої санкцією цієї статті - 25,5 тисяч гривень.

Встановлено, що до заступника прокурора Вінницької області в інтересах заявника звернувся посередник з проханням вплинути на процесуальних керівників у кримінальному провадженні за непритягнення його до кримінальної відповідальності за самовільне зайняття земельної ділянки.

Заступник прокурора області пообіцяв вплинути на процесуальних керівників за грошову винагороду в розмірі 5 тисяч доларів США, які запропонував передати через адвоката.

Попеска затримали 11 квітня детективи НАБУ і працівники СБУ під час отримання грошей від адвоката.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram