ГоловнаПолітика

У матеріалах у справі Гандзюк, отриманих СБУ, не вистачає значної частини доказів, - Закревська

Слідство не має матеріалів негласних пошукових дій і записів із відеокамер.

У матеріалах у справі Гандзюк, отриманих СБУ, не вистачає значної частини доказів, - Закревська
Фото: Укринформ

У матеріалах справи про вбивство Катерини Гандзюк, які отримало слідство СБУ, немає значної частини доказів і даних. Про це йдеться у відповіді на адвокатський запит Євгенії Закревської, яку надали в Службі безпеки, повідомляє видання Insider.

Частину відповіді, яка не порушує таємницю слідства, адвокат надала журналістам.

Фото: Євгенія Закревська

Зокрема, слідство СБУ взагалі не має матеріалів проведених у справі негласних слідчо-розшукових дій. Також відсутня частина відеоматеріалів, включаючи записи з камер спостереження, висновки експертів і результати виконання постанов суду про доступ до трафіку з'єднань абонентів (інформація про телефонні дзвінки і передачу стільникових даних, включаючи час, адресатів і місця розташування під час з'єднання).

Зазначено, що матеріали Головне слідче управління СБУ отримало від Генпрокуратури.

Джерела видання підтверджують, що перерахованих матеріалів слідство не має досі, станом на 4 грудня 2018.

Нагадаємо, раніше сьогодні, 4 грудня, генпрокурор Юрій Луценко заявив, що у справі про вбивство Катерини Гандзюк оголошено підозру раніше судимому громадянину на прізвище Левін. Луценко зазначив, що Левін, за версією слідства, є ключовою фігурою у скоєнні злочину. Щодо замовника вбивства, то генпрокурор повідомив, що версій слідство має багато і більшість із них зводяться до конкретних осіб, однак назвати прізвища він пообіцяв лише тоді, коли буде оголошено і підготовлено підозру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram