ГоловнаПолітика

Клінтон звернулася до G7 через дії Росії в Керченській протоці

"Велика сімка" повинна рішуче вимагати негайного повернення моряків.

Клінтон звернулася до G7 через дії Росії в Керченській протоці
Хиллари Клинтон
Фото: пресс-служба президента

Колишній кандидат в президенти США від Демократичної партії та екс-держсекретар Гілларі Клінтон звернулася до країн "Великої сімки" у зв'язку з російською агресією в Україні, передає Голос Америки.

Вона закликає рішуче вимагати негайного повернення українських моряків, захоплених Росією в Керченській протоці.

З відповідним закликом Клінтон виступила на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter.

"Захоплення Росією минулого тижня трьох українських кораблів і 24-х членів їх екіпажів в Керченській протоці є значним військовим загостренням з боку Росії щодо України і останньою за часом спробою Росії контролювати основні зони в самій Україні і поблизу неї. Дії Росії грубо порушують угоду, що дозволяє вільний прохід через протоку, і "Велика сімка" повинна рішуче вимагати негайного повернення моряків", - заявила Клінтон.

30 листопада міністри закордонних справ країн "Великої сімки" засудили Росію за дії в Керченській протоці і заявили про "непохитну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України".

Нагадаємо, російські військові 25 листопада захопили три українські військові кораблі в нейтральних водах Чорного моря. Екіпаж двох катерів і буксира - 24 людини - доставили в Сімферополь, де підконтрольний Росії суд заарештував всіх українців на два місяці. Наступного дня моряків перевезли в Москву, де вони і перебувають зараз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram