ГоловнаПолітика

Турчинов: Нацгвардія буде жорстко присікати спроби зірвати вибори президента і Ради

Секретар РНБО побував на тактичних навчаннях НГУ.

Турчинов: Нацгвардія буде жорстко присікати спроби зірвати вибори президента і Ради
Фото: rnbo.gov.ua

Будь-які спроби зірвати проведення демократичних виборів президента і Верховної Ради будуть жорстко каратися співробітниками Національної гвардії.

Про це заявив під час тактичних навчань НГУ секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов.

Секретар РНБО зазначив, що в умовах гібридної війни, не маючи можливості прорвати нашу оборону, ворог намагається за допомогою своєї агентури дестабілізувати ситуацію всередині країни, посіявши зневіру, паніку і хаос. Протистоїть цим провокаціям Національна гвардія.

"Сьогодні гвардійці мають сучасну техніку, спеціальні засоби і зброю, а головне - високу професійну підготовку для того, щоб зупинити будь-яких злочинців, ефективно протидіяти будь-яким спробам внутрішньої дестабілізації", - сказав Турчинов, зазначивши, що все це було продемонстровано під час навчань.

Фото: rnbo.gov.ua

За його словами, всі спецзасоби, які використовуються бійцями Нацгвардії, сертифіковані і використовуються силовими підрозділами країн НАТО.

Фото: rnbo.gov.ua

Турчинов наголосив, що особливо важливо забезпечити громадський порядок і надійний захист громадян в період, коли починаються президентські і парламентські виборчі кампанії.

"Будь-які спроби зірвати, незаконно впливати або заважати проведенню чесних, прозорих, демократичних виборів в Україні повинні жорстко присікатися і каратися. Наша держава здатна гарантувати і забезпечити вільне волевиявлення наших громадян", - сказав Турчинов.

Фото: rnbo.gov.ua

Нагадаємо, президент Петро Порошенко доручив РНБО передбачити засідання з протидії втручанню Росії у вибори.

Раніше науковий співробітник Центру з питань трансатлантичних відносин при Університеті Джонса Хопкінса в США Микола Воробйов назвав п'ять способів, як Росія може вплинути на результати українських виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram