ГоловнаПолітика

МВС і ДСНС оскаржили поновлення Бочковського на посаді

16 серпня екс-голова ДСНС виходить на роботу.

МВС і ДСНС оскаржили поновлення Бочковського на посаді
Фото: Infox.ru

Державна служба України з надзвичайних ситуацій і Міністерство внутрішніх справ подали касаційну скаргу на поновлення Сергія Бочковського на посаді голови ДСНС.

Скарги були зареєстровані в Касаційному адміністративному суді 13 і 14 серпня. Дати засідання поки що не призначено, передає Радіо Свобода.

Водночас адвокати Бочковського заявляють, що 16 серпня він "вимагатиме поновлення на роботі".

"Завтра о 09:00 він з постановою Київського апеляційного адміністративного суду, який також визнав незаконним звільнення Сергія Бочковського і поновив його на посаді керівника ДСНС з 25.03.2015, виходить на роботу", - йдеться в заяві адвокатів.

7 серпня Київський апеляційний адміністративний суд залишив чинним рішення суду попередньої інстанції про поновлення Сергія Бочковського на посаді голови Державної служби з надзвичайних ситуацій.

При цьому суд вказав конкретну суму, яку повинні виплатити Бочковському за "вимушений прогул" - більш ніж 546 тисяч гривень.

Нагадаємо, 25 березня 2015 року Бочковський і його заступник Василь Стоєцький були затримані на засіданні Кабінету Міністрів за підозрою в організації корупційної схеми тендерної закупівлі паливно-мастильних матеріалів у компаній за завищеними цінами. Того ж дня Кабмін звільнив Бочковського з посади.

Печерський райсуд Києва 28 березня задовольнив клопотання слідства про обрання запобіжного заходу Бочковському у вигляді утримання під вартою на два місяці з правом внесення застави в розмірі 1,184 млн гривень. 2 квітня Бочковський вийшов під заставу з Лук'янівського СІЗО.

26 квітня Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним і скасував рішення Кабміну про звільнення Бочковського. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, своєю чергою, відкинув відновлення голови ДСНС на посаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram