ГоловнаПолітика

Апеляційний суд підтвердив поновлення на посаді екс-голови ДСНС Бочковського

Рішення суду першої інстанції визнано законним і набуло чинності.

Апеляційний суд підтвердив поновлення на посаді екс-голови ДСНС Бочковського
Фото: Infox.ru

Київський апеляційний адміністративний суд залишив чинним рішення про поновлення на посаді голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського.

Про це заявив головуючий суддя Євген Сорочко.

Він оголосив рішення суду, згідно з яким апеляція Кабміну задоволена лише частково, а саме:  встановлено суму - 546 тис. гривень, яку необхідно виплатити Бочковському за вимушений прогул.

Рішення суду першої інстанції про поновлення на посаді Бочковського визнано законним і набуло чинності.

У цій частині апеляція була відхилена.

Нагадаємо, 25 березня 2015 року Бочковського і його заступника Василя Стоєцького затримали на засіданні Кабінету Міністрів за підозрою в організації корупційної схеми тендерної закупівлі паливно-мастильних матеріалів у компаній за завищеними цінами. Того ж дня Кабмін звільнив Бочковського з посади.

Печерський райсуд Києва 28 березня задовольнив клопотання слідства про обрання запобіжного заходу Бочковському у вигляді утримання під вартою на два місяці з правом внесення застави в розмірі 1,184 млн гривень. 2 квітня Бочковський вийшов під заставу з Лук'янівського СІЗО.

26 квітня Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним і скасував рішення Кабміну про звільнення Бочковського. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, своєю чергою, виключив поновлення голови ДСНС на посаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram