ГоловнаПолітика

Мерія Торонто підніме прапор кримськотатарського народу

Українська діаспора в Канаді вшановує загиблих під час депортації кримських татар.

Мерія Торонто підніме прапор кримськотатарського народу
Фото: Krsk.kp

Мерія Торонто в п'ятницю, 18 травня, вперше підніме прапор кримськотатарського народу в пам'ять про трагічну депортацію 1944 року і на знак солідарності з кримськими татарами, яких переслідують на анексованому Росією півострові. Про це сьогодні повідомили в Посольстві України в Канаді.

Церемонія почнеться опівдні за місцевим (19:00 за київським) часом у мерії Торонто. Заплановано мітинг за участю української та кримськотатарської громад.

"Боротьба кримських татар - це боротьба за незалежність України, за справедливість, на якій повинен наполягати світ. Ми раді, що наші канадські друзі відчувають те саме, що й ми. Це зворушливий, потужний жест підтримки", - зазначив посол України Андрій Шевченко.

Спеціальними гостями церемонії будуть лідер кримськотатарського руху Мустафа Джемілєв, а також заступник голови Меджлісу Ахтем Чийгоз. Для пана Чийгоза це перший візит у Канаду після його звільнення з 3-річного ув'язнення окупаційною владою за політичними звинуваченнями.

У посольстві зазначили, що така церемонія продовжує традицію Дня депортації кримських татар у Канаді. Цього дня у 2016-му кримськотатарський прапор було піднято перед будівлею парламенту провінції Онтаріо, у 2017 - перед мерією столиці Канади Оттави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram