ГоловнаПолітика

До закону про антикорупційний суд подано 4400 поправок, - Ємець

Нардепи також зосередять роботу над Виборчим кодексом.

До закону про антикорупційний суд подано 4400 поправок, - Ємець
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада планує прийняти закон про Антикорупційний суд до кінця травня і продовжити роботу над Виборчим кодексом.

Про це в коментарі LB.ua заявив народний депутат фракції "Народний фронт", перший заступник голови Комітету Ради з питань правової політики і правосуддя, один з авторів нового ВК Леонід Ємець.

"Поховати наш Виборчий кодекс, прийнятий у першому читанні, так просто не вдасться. Однак до законопроекту до другого читання підготовлено рекордно велику кількість правок. На цей момент їх 4400. Термін подачі правок у друге читання вже вичерпано. При комітеті створено робочу група, яка повинна відпрацювати всі подані пропозиції. Після того, як документ підготують до другого читання, у кожнім разі його винесуть на голосування в зал. Очевидно, що, швидше за все, законопроект розглянуть у залі щонайшвидше восени. Хоча ми будемо наполягати на його якнайшвидшому розгляді ще до кінця цієї сесії", - заявив він.

Ємець також зазначив, що першорядним завданням комітету на цей момент є підготовка законопроекту про Антикорупційний суд.

"До цього законопроекту теж подано велику кількість правок, понад 2 тис. Зараз комітет над ними працює. Думаю, що в травні ми зможемо вийти на голосування про антикорупційний суд, а потім зосередимо роботу над Виборчим кодексом", - додав він.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла 226 голосами нову редакцію ВК, яка передбачає відмову від мажоритарної системи виборів і перехід на пропорційну з відкритими партійними списками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram