ГоловнаПолітика

Україна примусово вислала двох проросійських журналісток

СБУ не допустила кореспондентів "Першого каналу" і "Росії" до зйомок у Києві.

Україна примусово вислала двох проросійських журналісток

Співробітники Служби безпеки України примусово повернули в Російську Федерацію і Казахстан спеціальних кореспондентів російських телеканалів, які були відряджені до Києва для підготовки пропагандистських сюжетів про святкування Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Йдеться про кореспондентів "Першого каналу" і "Росія" Валентину Соловйову і Ольгу Юр'єву, повідомляє прес-служба СБУ.

Оперативники спецслужби задокументували, що за задумом російських пропагандисток відзняті відеоматеріали планувалося використовувати для дискредитації України перед світовою спільнотою і поширення дезінформації серед населення.

"У зв'язку з тим, що діяльність російської пропагандистки шкодить національній безпеці України і її суверенітету, територіальній цілісності і конституційному ладу 9 травня 2018 року Соловйову примусово повернуто в РФ, а Юр'єву - в Казахстан із забороною в'їзду в нашу країну терміном на три роки", - сказано в повідомленні СБУ.

Служба безпеки України нагадує, що згідно з указом президента України №133 від 15 травня 2017 року до російських "Першого каналу" і "Росія" застосовані спеціальні обмежувальні заходи щодо діяльності на території Української держави.

Нагадаємо, сьогодні Україна відзначає День перемоги над нацизмом, грубих порушень громадського порядку та безпеки правоохоронці не зафіксували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram