ГоловнаПолітика

У Києві стартувала хода "Безсмертний полк"

Біля "Арсенальної" зібралося близько 1500 осіб.

Біля станції метро "Арсенальна" в Києві зібралися близько 1500 осіб для участі в ході "Безсмертний полк". Як пише "Українська правда", серед учасників - народні депутати від "Опозиційного блоку" Нестор Шуфрич і Вадим Новінський ", а також мати загиблої екс-регіоналки Ірини Бережної.

Фото: pravda.com.ua

Учасники ходи тримають у руках плакати з портретами загиблих в роки Другої світової війни і рухаються "коридором" від "Арсенальної" до площі Слави, до якого правоохоронці пропускають через рамки металошукачів.

Фото: pravda.com.ua

Біля місця збору грають радянські фронтові пісні. Водночас на вул. Івана Мазепи почав грати оркестр, виконуючи українські пісні, "Ніч яка місячна", наприклад.

За словами начальника ГУ НП Києва Андрія Крищенка, в районі метро "Арсенальна" порядок забезпечують близько 2 тис. правоохоронців, проводиться поверхнева перевірка, задіяні кінологи і металошукачі.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України затримала двох підозрюваних у вербуванні на замовлення російських спецслужб учасників акцій "Безсмертний полк" на 9 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram