ГоловнаПолітика

В'ятрович назвав діяльність телеканалу "Інтер" антиукраїнською і шкідливою

Ведучі "святкового концерту з нагоди Дня перемоги" розповіли про "фашистських злочинців".

В'ятрович назвав діяльність телеканалу "Інтер" антиукраїнською і шкідливою
Фото: Макс Требухов

Директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович прокоментував скандальний ролик телеканалу "Інтер", приурочений до 9 травня. Він назвав діяльність "Інтера" антиукраїнською і шкідливою, повідомляє 5 канал.

"Що стосується "Інтера", я теж багато чую, що немає законодавства, яке можна було б використовувати, щоб зупинити таку пропаганду. Я переконаний, що діяльність телеканалу "Інтер" є абсолютно антиукраїнською і шкідливою. Якщо не вистачає законів, щоб зупинити антиукраїнську діяльність, шановні народні депутати, ухвалюйте такі закони", - заявив В'ятрович.

Він наголосив на необхідності й далі боротися зі спробами "червоного" російського реваншу в Україні, оскільки "вони загрожують не тільки мені особисто, але і тим людям, які відкрито висловлюють антирадянські і антиросійські погляди в Україні, вони загрожують Україні загалом".

Раніше у мережі з'явилося відео епізоду "святкового концерту з нагоди Дня перемоги" на телеканалі "Інтер", в якому один із ведучих, Андрій Доманський, виголошує промову в стилі російської пропаганди.

"Сьогодні ми не можемо дозволити, щоб вулиці наших міст називали іменами фашистських злочинців, а їхні портрети безкарно проносили під час смолоскипної ходи в нашій столиці, де кожен метр просочений кров'ю наших співвітчизників", - сказав ведучий у супроводі оплесків за кадром.

"Це ми 9 травня приносимо квіти до Вічного вогню, це ми щорічно відновлюємо пам'ятники воїнам, які загинули у боротьбі з фашизмом, ми - це наша Україна, це Україна, яка була окупована і перемогла, незважаючи ні на що", - сказав Доманський.

Раніше повідомлялося, що СБУ припинила трансляцію пропагандистських каналів у Львові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram