ГоловнаПолітика

Савченко хоче повернутися в Раду

Прес-служба нардепа опублікувала звернення до прокуратури та СБУ.

Савченко хоче повернутися в Раду
Фото: Макс Требухов

Заарештована народна депутатка Надія Савченко вимагає від генерального прокурора України, голови Служби безпеки України, голови Верховної Ради забезпечити їй умови виконання службових обов'язків як парламентарія. Таку заяву оприлюднила прес-служба Савченко на сторінці у Фейсбуці.

У зверненні прес-служба посилається на Конституцію України, закони "Про статус народного депутата України", "Про регламент Верховної Ради України", "Про вибори народних депутатів України".

"Як чинний народний депутат, Надія Савченко повинна відвідувати засідання Верховної Ради України, проводити зустрічі з виборцями, звітувати в ЗМІ і виконувати інші покладені на неї обов'язки відповідно до законодавства України", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, Савченко підозрюють у підготовці терактів і державного перевороту. 22 березня Верховна Рада надала згоду на притягнення Савченко до кримінальної відповідальності, затримання і арешт. 23 березня Шевченківський райсуд Києва обрав Савченко запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 59 діб - до 20 травня без альтернативи внесення застави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram