ГоловнаПолітика

Суд заарештував затриманого ЗСУ на Донбасі проросійського бойовика

35-річний, раніше двічі судимий за умисне вбивство та здирство житель Донецької області вступив у "ДНР" з "ідейних" переконань.

Суд заарештував затриманого ЗСУ на Донбасі проросійського бойовика
Фото: facebook.com/pg/pressjfo.news

Суд задовольнив клопотання прокуратури Донецької області і заарештував терміном на 60 діб затриманого українськими військовими на Донбасі проросійського бойовика.

Прес-служба обласної прокуратури інформує, що 35-річний, раніше двічі судимий за умисне вбивство та здирство житель Донецької області підозрюється в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України - участь у терористичній організації.

Відзначається, що в жовтні 2016 року чоловік з "ідейних" переконань вступив до лав "ДНР", де був зарахований в "третій механізований батальйон 7-ї окремої мотострілкової бригади Міністерства оборони "ДНР", на посаду оператора ПТУР.

Підозрюваний брав участь у збройному опорі, захопленні населених пунктів, будівель та інших об'єктів на території Донецької області; споруджував блокпости і облаштовував вогневі позиції бойовиків.

Досудове розслідування, яке здійснює СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури, триває.

Нагадаємо, 5 травня під час проведення заходів контртерористичного характеру на лінії розмежування в Бахмутському районі Донецької області українські військові затримали пособника терористів. Під час затримання чоловік був одягнений у військову форму російського зразка і бронежилет російського виробництва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram