ГоловнаПолітика

Слідчий комітет РФ порушив зустрічну справу проти українського військового прокурора

Росія відреагувала на відкриття кримінального провадження проти суддів КС РФ.

Слідчий комітет РФ порушив зустрічну справу проти українського військового прокурора

Слідчий комітет Росії порушив справу проти заступника начальника відділу Головної військової прокуратури України Вадима Приймачка за підозрою в притягненні невинної людини до кримінальної відповідальності. У справі фігурують й інші співробітники української військової прокуратури.

Про це повідомляє прес-центр СК РФ.

За даними російського слідства, правоохоронні органи України відкрили кримінальне провадження, в рамках якого договір про приєднання Автономної Республіки Крим і Севастополя до Росії розглядається як умисні дії, спрямовані на зміну кордонів України.

У рамках цього провадження Приймачок та інші співробітники Генеральної прокуратури притягнули до кримінальної відповідальності 19 суддів Конституційного суду Російської Федерації у зв'язку з ухваленням ними постанови, яка визнає договір між Росією і Автономною Республікою Крим і Севастополем таким, що відповідає Конституції Росії.

У цей час Слідчий комітет Росії проводить слідчі дії, спрямовані на отримання та закріплення доказів у кримінальній справі. Українським правоохоронцям закидають ч. 2 ст. 299 - "притягнення невинного до кримінальної відповідальності, поєднане з обвинуваченням особи у вчиненні особливо тяжкого злочину" - Кримінального кодексу Росії.

Нагадаємо, Служба безпеки України оголосила в розшук голову Конституційного Суду (КС) Росії Валерія Зорькіна і ще 13 суддів за підозрою в зазіханні на територіальну цілісність України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram