ГоловнаПолітика

На захід з нагоди Дня Перемоги в Салоніках запросили "представника Новоросії"

Україна очікує офіційних пояснень від грецької сторони.

На захід з нагоди Дня Перемоги в Салоніках запросили "представника Новоросії"
Фото: thessalonici.mfa.gov.ua

Україна висловлює протест у зв'язку із запрошенням "представника" так званої "Новоросії" на урочисті заходи з нагоди Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в Салоніках (Греція).

Про це повідомляється на сайті консульства України в Салоніках.

"Консульство України в Салоніках висловлює рішучий протест події, що відбулась сьогодні в Салоніках під час проведення офіційними представниками Периферії Центральної Македонії церемонії до Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що під час церемонії покладання вінків біля монумента на російському секторі Союзницького кладовища "Зейтенлік" служба протоколу Периферії Центральної Македонії для покладання вінка запросила представника так званої "Новоросії".

"Особливе занепокоєння викликає те, що ця подія відбулася під час святкування перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, яка стала справжньою трагедією для українського народу, в результаті якої загинули близько 10 мільйонів українців, і сьогодні, коли Україна знову потерпає від зовнішньої агресії", - наголошується в повідомленні.

В українському консульстві сподіваються, що в цьому випадку йдеться про некомпетентність, а не про підтримку Грецією окупації Росією Криму та гібридної війни на Донбасі.

"Очікуємо офіційних пояснень від грецької сторони щодо цього резонансного інциденту, який іде всупереч офіційній позиції Греції, і сподіваємося, що в цьому випадку йдеться про крайню некомпетентність працівників задіяних служб, а не про черговий крок підтримки з боку грецьких посадовців незаконної окупації Росією Криму і ведення гібридної війни на Донбасі", - підсумували в консульстві України.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко висловив надію, що Україна разом зі своїми союзниками переможе російського агресора та встановить мир.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram