ГоловнаПолітика

НАБУ встановило сьомого підозрюваного в справі Держінвестпроекту

Директору ТОВ "Боржава резорт" повідомлено про підозру.

НАБУ встановило сьомого підозрюваного в справі Держінвестпроекту
Фото: nabu.gov.ua

Детективи Національного антикорупційного бюро встановили сьомого ймовірного учасника корупційної схеми розкрадання коштів Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами. Ним виявився директор ТОВ "Боржава резорт", повідомляє прес-служба НАБУ.

Зараз йому повідомлено про підозру за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем").

За даними слідства, підозрюваний у змові з посадовими особами Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами та державного підприємства "Державна інвестиційна компанія" протягом 2012-2014 років заволодів 165 млн гривень бюджетних коштів, виділених для реалізації національного проекту "Олімпійська надія-2022 - створення спортивно-туристичної інфраструктури".

Досудове розслідування встановило, що замість використання зазначеної суми коштів на реалізацію національного проекту її переказали на рахунки підконтрольних підприємств-нерезидентів з реєстрацією на території Кіпру.

Досудове розслідування зазначених фактів детективи НАБУ здійснюють з липня 2016 року.

Нагадаємо, детективи НАБУ 12 грудня 2017 року затримали чотирьох осіб, імовірно, задіяних у корупційній схемі розкрадання коштів Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України (Держінвестпроект) і ДП "Державна інвестиційна компанія" в розмірі 259,2 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram