ГоловнаПолітика

Суд відправив начальника департаменту Нацполіції під нічний домашній арешт у "справі Майдану"

Він повинен здати паспорти.

Суд відправив начальника департаменту Нацполіції під нічний домашній арешт у "справі Майдану"
Игорь Бабич
Фото: http://mvs.gov.ua

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід для начальника Департаменту превентивної діяльності Національної поліції Ігоря Бабича. Як повідомляє Укрінформ з посиланням на прокурора Дениса Іванова, він перебуватиме під домашнім арештом з 22 до 7 години.

Поліцейський повинен здати паспорти, включаючи закордонні, і прибувати до слідчого за першим викликом.

Заступник начальника Національної поліції Олександр Фацевич просив відпустити підозрюваного на поруки, але суд відмовив у цьому клопотанні.

Нагадаємо, наприкінці минулого тижня слідчі Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури повідомили про підозру трьом колишнім посадовим особам Міністерства внутрішніх справ, які координували дії спецпризначенців на Майдані 18-20 лютого 2014 року, коли відбулися масові вбивства протестувальників.

Підозра включає ст. 340 (незаконне перешкоджання мирним протестом), ч. 3 ст. 365 (перевищення влади, в редакції від 07.04.2011), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення влади, в редакції від 07.04.2011), ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 121 КК України (тяжке тілесне ушкодження, в редакції від 05.11.2009), ч. 5 ст. 27, п 1,5,12 ч. 2 ст. 115 КК України (вбивство, в редакції від 05.11.2009).

Ігор Бабич під час Майдану був головним інспектором відділу Департаменту громадської безпеки МВС.

Іншим підозрюваним - заступнику начальника департаменту превентивної діяльності Нацполіції Анатолію Серединському і начальнику охорони Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", колишньому міліціонеру Сергію Поготову - теж обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram