ГоловнаПолітика

Ще одному заступнику мера Ірпеня повідомили про підозру

Вона проходить за п'ятьма статтями Кримінального кодексу.

Ще одному заступнику мера Ірпеня повідомили про підозру

Прокуратура Київської області 1 вересня повідомила про підозру заступницю мера Ірпеня Лідію Михальченко.

Як повідомляє прес-служба прокуратури, вона проходить за п'ятьма статтями Кримінального кодексу: ч.1 ст.255 (створення злочинної організації), ч.4 ст.28 та ч.5 ст.191 (розкрадання в складі злочинної організації), ч.4 ст.28 і ч. 1 ст.205 (фіктивне підприємництво в складі злочинної організації), ч.4 ст.28 і ч.3 ст.358 (підробка документів у складі злочинної організації), ч.4 ст.28 і ч.1 ст.366 (службове підроблення у складі злочинної організації).

За версією слідства, до складу цієї злочинної організації також входили мер Ірпеня Володимир Карплюк, його перший заступник Дмитро Христюк, інші не зазначені в повідомленні особи.

Їм закидають створення компаній, з якими Ірпінська міськрада згодом укладала договори підряду.

Зокрема, Михальченко шукала "об'єкти злочинних зазіхань", укладала договори і приймала нібито виконані роботи; ініціювала внесення необхідних змін у міськбюджет і план закупівель; забезпечувала оплату за договорами; підбирала компанії, які здійснювали будівництво; отримувала частину прибутку від незаконної діяльності.

Наприклад, у жовтні 2016 року Михальченко від імені виконкому підписала договір підряду на ремонт дороги з тротуаром. Роботи потрібно було виконати до кінця 2016 року, але ремонт так і не відбувся.

Своєю діяльністю, вважає слідство, керівництво міста завдало збитків місцевому бюджету на десятки мільйонів доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram