ГоловнаПолітика

Головного підозрюваного у справі про стрілянину в Княжичах узято під домашній арешт

Прокурори вважають, то саме Курята віддав наказ стріляти.

Головного підозрюваного у справі про стрілянину в Княжичах узято під домашній арешт
Фото: knk.media

Печерський районний суд Києва 1 вересня обрав запобіжний захід для колишнього начальника карного розшуку Києва Леоніда Куряти, підозрюваного у справі про перестрілку поліцейських у Княжичах.

Як повідомляє 112 канал, звинувачення наполягало на взятті Куряти під варту, але суддя визнав достатнім цілодобовий домашній арешт.

Прокурори вважають, то саме Курята віддав наказ стріляти, як докази вони подали уривки телефонних переговорів, а також відео з камер спостереження в Княжичах.

Нагадаємо, вранці 4 грудня 2016 року в селі Княжичі київський карний розшук за підтримки спецназу КОРД проводив операцію затримання грабіжників. На місце подій прибув підрозділ Броварського відділення поліції охорони, який зреагував на сигналізацію, що спрацювала в одному із сусідніх будинків. Поліцейські ДСО з якоїсь причини затримали двох співробітників Управління оперативної служби ГУ Національної поліції в Києві, які брали участь у спецоперації. Після цього між ДСО і групою захоплення почалася перестрілка, жертвами якої стали п'ятеро поліцейських.

У січні 2017 року через події в Княжичах 7 поліцейських звільнили, 9 зазнали дисциплінарного покарання через перестрілку в Княжичах

Наприкінці серпня 2017 року Генеральна прокуратура в рамках розслідування перестрілки в Княжичах повідомила про підозру трьом особам. Це колишній начальник управління карного розшуку Нацполіції Києва Леонід Курята, екс-заступник начальника відділу кримінальної поліції Шевченківського управління Нацполіції Києва Роман Мариновський, а також старший інспектор управління "КОРД" Андрій Курта. Останній досі працює на своїй посаді.

Їм закидають перевищення влади, умисне вбивство і замах на умисне вбивство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram