ГоловнаПолітика

Українська діаспора має намір домагатися більш жорстких санкцій проти Росії

Про це заявив голова Світового конгресу українців.

Українська діаспора має намір домагатися більш жорстких санкцій проти Росії
Євген Чолій
Фото: znaj.ua

Голова Світового конгресу українців Євген Чолій заявив, що організація планує домагатися жорсткіших санкцій проти Росії.

"Хочу вас запевнити, що ми будемо далі вживати всіх можливих заходів, щоб санкції були жорсткішими, включно з вимкненням у Російській Федерації системи SWIFT", - сказав він під час зустрічі з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом у Києві в п'ятницю, пише

"Інтерфакс-Україна".

Також СКУ ставить собі за мету домогтися від США рішення про надання Україні летального озброєння.

Разом із тим він підкреслив важливість і пріоритетність продовження боротьби з корупцією в Україні.

Нагадаємо, що Європейський Союз наступного тижня почне дебати щодо продовження санкцій проти Росії. При цьому канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що санкції проти Росії не знімуть до виконання РФ усіх необхідних умов.

Тим часом США кодифікували свої санкції проти Росії. Прийнятий Сенатом США закон не вводить прямо жодних нових заходів і не зобов'язує президента їх вводити. Однак передбачає можливість введення нових санкцій проти інвесторів з будь-якої країни, наприклад, за участь у спорудженні російських експортних трубопроводів. Також обмеження забороняють американському президенту знімати санкції з Росії без схвалення Конгресу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram