ГоловнаПолітика

Матіос повідомив про втечу екс-голови одеської податкової

Олександр Чорнобай залишив сніданок на столі.

Матіос повідомив про втечу екс-голови одеської податкової
Фото: http://dumskaya.net/

Колишній голова Одеської обласної державної податкової адміністрації Олександр Чорнобай зумів утекти перед приїздом правоохоронців до нього додому 24 травня.

Про це повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос в ефірі телеканалу ZIK у неділю.

"Чорнобай... залишив гарячу сковорідку і сніданок просто на столі. Так сталося, що він устиг, поки ми їхали, втекти", - сказав він.

За словами Матіоса, військова прокуратура в понеділок заочно повідомить про підозру Чорнобая і колишнього начальника податкової адміністрації в Києві Олега Низенка, який уже два роки живе в Іспанії.

Матіос повідомив, що в обох відбулися обшуки, під час яких знайшли "багато цікавого".

Нагадаємо, правоохоронці вилучили під час обшуку в Низенка 1 млн доларів, 250 тис. євро і 2 кг золота.

23 керівників управлінь податкової часів президентства Віктора Януковича затримали вранці 24 травня. Поліцейські разом з військовими прокурорами провели близько 400 обшуків на території 15 областей України. Затриманих доправляли в аеропорт "Київ" (Жуляни) вертольотами.

Їм інкримінують участь у схемі збору грошей з підприємств, оминаючи держбюджет. Збиток державі від цього оцінюють у 96 мільярдів гривень.

Суд заарештував 12 затриманих екс-податківців із 23, іншим обрано запобіжний захід, не пов'язаний з утриманням під вартою. Загальна сума застав - 444 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram