ГоловнаПолітика

Чубаров: Крим повернеться в Україну за нашого життя

"Це відбудеться набагато раніше, ніж цього хотіли б у Кремлі".

Чубаров: Крим повернеться в Україну за нашого життя
Фото: EPA/UPG

Народний депутат, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що Крим повернеться в Україну за життя нинішнього покоління.

"Тут я завжди і дуже впевнено говорю: це станеться набагато раніше, ніж цього хотіли б у Кремлі. Це буде при нашому житті. Ми повернемося до Криму - інакше і бути не може", - сказав він в інтерв'ю "Апострофу".

При цьому він вважає, що станеться це в результаті не військових, а дипломатичних дій.

"Участь у майбутній долі Криму візьме низка потужних гравців. Це США, Європейський Союз, Туреччина, Україна, Росія. Грузія, Румунія, Болгарія. А чому ні? Це чорноморські країни ... Вони всі будуть мати різну вагу. Не обов'язково все буде саме так. Можливий великий перелік країн або навіть регіональних організацій, створених за іншою формулою. Той же ЄС або, скажімо, НАТО. І кожен з цих гравців буде оголошувати свої підходи, принципи. А деякі будуть приводити мотивацію, чому Крим повинен належати тій чи іншій країні. Йтиметься про Україну і про Росію", - сказав Чубаров.

Він вважає, що найголовнішим аргументом України в справі повернення Криму стане право корінного народу, тобто кримських татар, на самовизначення.

Нагадаємо, що Крим перебуває під російською окупацією з 20 лютого 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram