ГоловнаПолітика

"Нафтогаз" купує для Коболєва Mercedes заради виграшу у Росії $27 млрд

У компанії натякнули, що на голову НАК можуть вчинити замах

"Нафтогаз" купує для Коболєва Mercedes заради виграшу у Росії $27 млрд
Фото: http://oilnews.com.ua

Прес-служба "Нафтогазу України" спробувала пояснити, для чого компанія купує броньований Mercedes Benz S600 GUARD за ціною п'ять мільйонів гривень для голови "Нафтогазу" Андрія Коболєва

Про відповідну закупівлю стало відомо завдяки системі ProZorro. Ціна нової покупки сколихнула громадську думку.

У "Нафтогазі" заявили, що броньована машина потрібна, щоб забезпечити безпеку Коболєва напередодні розгляду позову проти "Газпрому" у Стокгольмському арбітражі.

"Тільки у справах із Газпромом сума претензій проти нас - 38,7 млрд доларів разом із відсотками, сума претензій нашої сторони - понад 26,6 млрд дол. Восени призначено слухання в обох провадженнях. Голова Нафтогазу є не тільки свідком у справі, а й керівником компанії-позивача, особою, яка діє від імені компанії і приймає всі пов'язані з цим позовом рішення", - зазначили у компанії.

"Нафтогаз" порівняв купівлю броньованого Mercedes із придбанням страхового поліса.

"Рішення про купівлю ухвалило правління, виходячи з інтересів компанії та її акціонера. Підставою для прийняття рішення є стандартна бізнес-логіка, схожа за своєю суттю на придбання страхового поліса: краще витратити невеликий відсоток зараз і мінімізувати ризик втрати активу (всього або значної частини) в майбутньому. Активом є потенційна вигода від виграшу у Стокгольмському арбітражі", - сказано в повідомленні.

Система ProZorro призначила аукціон на завтра. Це означає, що є принаймні двоє охочих продати "Нафтогазу" такий автомобіль.

"Ми не будемо скасовувати тендер до торгів, щоб усі змогли побачити, хто взяв участь. Нам це зараз невідомо", - заявили в компанії.

При цьому "Нафтогаз" стверджує, що в результаті скандалу з'явилися охочі надати необхідне компанії авто у безоплатне користування.

"Якщо ця інформація знайде своє підтвердження найближчим часом, результати тендеру буде скасовано, а ми скористаємося вказаною пропозицією", - резюмували у "Нафтогазі".

Нагадаємо, "Газпром" і "Нафтогаз" подали взаємні позови до Стокгольмського арбітражу. Рішення у справі цього року не очікується.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram