ГоловнаПолітика

Яценюк назвав судову реформу історичним рішенням

"Тепер усе буде інакше"

Яценюк назвав судову реформу історичним рішенням
Фото: LB.ua

Колишній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вважає, що Верховна Рада сьогодні ухвалила історичне рішення, змінивши Конституцію.

"Сьогодні Верховна Рада ухвалила історичне рішення. До цього прагнула вся Україна. На це сподівалися всі, хто вірить у нашу державу і підтримує нас у ці непрості часи", - йдеться у його фейсбуці.

Конституційні поправки і закон про судоустрій, вважає Яценюк, були необхідні для того, щоб усі позитивні зміни в країні - такі як, наприклад, створення нової поліції - не опинилися марними.

"Ми не могли рухатися далі, коли за хабар можна було випустити на свободу будь-якого злочинця, скасувати важливе державне рішення або відстояти примху олігархів, знехтувавши інтересами мільйонів громадян. Тепер все буде інакше, тому що судді будуть обиратися за конкурсом. Усі нинішні не зможуть працювати далі, не пройшовши через конкурси або жорсткі кваліфікаційні вимоги і випробування", - підкреслив Яценюк.

Нагадаємо, колишній прем'єр у четвер прийшов у Раду вперше після своєї відставки. Він був присутній у сесійній залі разом з президентом Петром Порошенком і нинішнім прем'єром Володимиром Гройсманом, коли депутати голосували за зміни до Конституції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram