ГоловнаПолітика

Представник МВФ: обнадіює, що уряд Гройсмана співпрацює з фондом

Місія працюватиме в Києві в період з 10 по 18 травня

Представник МВФ: обнадіює, що уряд Гройсмана співпрацює з фондом
Фото: abc.net.au

Міжнародний валютний фонд назвав обнадійливим, що уряд України на чолі з Володимиром Гройсманом демонструє прихильність до програми співпраці з фондом. Відповідну заяву напередодні зробив виконавчий директор підрозділу МВФ в Європі Махмуд Прадан, повідомляє "Радіо Свобода".

"Ми вважаємо обнадійливим те, що новий уряд готовий приєднатися до програми, залишитися з програмою, його зусилля в цьому напрямку", - зазначив він.

Махмуд Прадан також висловив надію на те, що Україна і МВФ відновлять програму співпраці.

Очікують, що місія МВФ прибуде в Київ наступного тижня.

Нагадаємо, Україна з вересня минулого року не може отримати третій транш кредиту МВФ. Останнім часом фонд чекав прояснення ситуації навколо уряду України і парламентської коаліції.

Відкрита МВФ у березні 2015 року чотирирічна програма EFF для України на $17 млрд спочатку передбачала проведення щоквартального перегляду програми, виділення Києву в 2015 році чотирьох траншів, у 2016 році - ще чотирьох. Однак дотепер країна отримала лише перший транш на $5 млрд і другий - на $1,7 млрд.

10 лютого голова МВФ Крістін Лагард заявила, що програма фінансування України може бути зупинена через повільний прогрес, який демонструє Україна в поліпшенні державного управління та боротьби з корупцією і в зменшенні впливу корисливих інтересів на політику.

Однією з умов для надання кредиту було підвищення цін на газ. Також необхідно затвердити 19 законопроектів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram